پرسش: چرا اسلام, مرد را برتر از زن می داند؟

“پاسخ : با ظهور اسلام, موقعيت اجتماعى زن دگرگون شد و زندگى زن وارد مرحله نوينى گرديد. اسلام, زن را همانند مرد برخوردار از روح كامل انسانى و اختيار دانست و هر دو را در يك صف قرار داد و با خطاب هايى مشترك، مثل «يا ايها الذين آمنوا» و «يا ايّها الناس» مخاطب نمود. آيات متعددى در قرآن تصريح دارند كه زن و مرد اگر به دستورات اسلام عمل كنند می توانند به تكامل مادى و معنوى برسند. از جمله آيات ذيل:
1- «من عمل صالحاً من ذكر أو أنثى و هو مؤمن فأولئك يدخلون الجنة»؛ هركس از مرد و زن, عمل شايسته اى انجام دهد و ايمان داشته باشد داخل بهشت خواهد شد. [1]
2- «من عمل صالحاً من ذكرٍ أو أنثى و هو مؤمن فلنحيينّه حيوة طيّبة و لنجزينّهم أجرهم بأحسن ما كانوا يعملون»؛[2] هركس از مرد و زن, عمل صالح انجام دهد و مؤمن باشد به او حيات پاكيزه اى می بخشيم.
3- «كل نفسٍ بما كسبت رهينة»؛[3] هركس در گرو اعمال خود می باشد.
4- «من عمل صالحاً فلنفسه و من أساء فعليها»؛[4] هركس كار نيك كند به نفع خود و هر كس بد كند به زيان خويش كرده است. پس اسلام، هيچگاه مرد را بهتر از زن نمی داند و زنها براى رسيدن به قرب الهى هيچ تفاوتى با مردان ندارند و چه بسا زنهايى وجود داشته باشد كه از مردان بهتر و برتر باشند. البته ميان زن و مرد از نظر جسمی و روحى تفاوتهايى وجود دارد كه اين تفاوتها ناشى از شرايط طبيعى و جايگاه اجتماعى زن و مرد و نوع كاركرد آنها است؛ مثلا از آنجا كه زن, پايگاه پيدايش وجود انسان است و رشد كودكان در دامان او انجام می گيرد داراى عواطف و احساسات ويژهاى است و اسلام بر اساس همين عواطف و احساسات, وظيفه هر يك از زن و مرد را تعيين كرده است و هيچگاه نخواسته يكى را بر ديگرى ترجيح دهد.”
پاورقي
“[1] غافر، آيه 40.
[2] نحل، آيه 95.
[3] مدثر، آيه 38.
[4] جاثيه، آيه 15.”
دیدگاهتان را بنویسید